До вмісту

Країни

Навчання: Оман — вартість, віза, стипендії та університети

Вартість, візовий процес, право на роботу, стипендії та університети для навчання: Оман.

Огляд

Султанат Оман має невелику кількість державних закладів (Sultan Qaboos University, University of Technology and Applied Sciences та інші) і більшу групу приватних університетів і коледжів, кілька з яких афілійовані із закордонними університетами. Вступ на державний бакалаврат здебільшого організовується для оманських випускників через Центр вступу до вищої освіти; сторінки вступу на бакалаврат Sultan Qaboos University описують шляхи для оманців, стипендіатів країн GCC та дітей резидентів, тоді як його магістерські програми приймають іноземних заявників з опублікованою платою для неоманців. Приватні університети, як-от Sohar University і Middle East College, публікують вартість навчання й приймають іноземних заявників. Регулятор, названий у результатах пошуку, - Oman Authority for Academic Accreditation and Quality Assurance of Education (OAAAQA), але його сайт не вдалося відкрити, щоб підтвердити чинний реєстр.

Опубліковані витрати для неоманців: Sultan Qaboos University вказує OMR 5 600 (неоманці) для більшості магістерських програм із 24 кредитами курсів плюс дисертація та OMR 9 800 для PhD (розклад 2026); UTAS вказує OMR 3 600-3 900 загалом для іноземних студентів магістратури; Sohar University публікує вартість усієї програми приблизно OMR 9 088-10 110 для чотирирічних бакалаврських ступенів; Middle East College публікує OMR 2 586-5 100 на рік (OMR 10 343-20 400 за 4-річну програму). Офіційної оцінки вартості життя не знайдено.

Студентську візу видає Королівська поліція Оману ліцензованому освітньому закладу, який спонсорує іноземного студента: gov.om вказує фіксований збір OMR 30, паспорт має бути чинним щонайменше 6 місяців, віза багаторазова, дає право на перебування 1-2 роки з моменту в’їзду і подовжується за листом закладу, а використати її потрібно протягом 6 місяців після видачі. Пошукове резюме порталу Study in Oman додає, що розгляд триває близько 10 днів після завершення закладом процедур; при зверненні цей портал повернув HTTP 500. Іноземні шкільні атестати загалом потребують засвідчення та листа про еквівалентність від Міністерства (Middle East College описує процес). Офіційного правила щодо права студентів на роботу, перебування після навчання чи медичного страхування на отриманих сторінках не знайдено.

Станом на 26 жовтня 2026 року на сторінці FCDO Великої Британії (востаннє оновлена 22 липня 2026) повідомляється, що з 8 липня Іран завдавав ударів і відповідних атак у регіоні, зокрема в Омані, і що можливі подальші атаки чи ескалація, а також ймовірні перебої з рейсами та повітряним простором. Там же сказано, що терористичні напади в Омані не можна виключати. Перевірте чинні рекомендації свого уряду та університету до організації поїздки.

Вартість у державних закладах
Sultan Qaboos University (аспірантура; місця в бакалаврат для іноземців обмежені спеціальними шляхами): розклад 2026 для неомань — MSc із 24 кредитами курсів + 6 кредитами дисертації OMR 5 600 (інженерія, інформатика, наука про дані, сільське господарство, природничі науки); MSc з мистецтв/соціальних наук OMR 4 900; дисертація PhD OMR 9 800 (природничі науки/сільське господарство/інженерія) або OMR 7 000 (мистецтва); дипломи післядипломної освіти OMR 3 087-4 032. Збір за подання заявки OMR 10 за програму. UTAS (міжнародна аспірантура): плата за кредитну годину OMR 120-130, загалом OMR 3 600-3 900, плюс OMR 50 вступний збір і OMR 30 реєстрації за семестр. Плата не включає курси англійської, підготовчі та продовжені курси.Джерело
Щомісячні витрати
Поки не підтвердженоДжерело
Термін розгляду візи
gov.om показує «приблизно 4 хвилини» для електронного етапу. Підсумок Study in Oman (пошуковий фрагмент): приблизно 10 днів після завершення закладом процедур. Строки ROP і закладу для посвідки на проживання не вказані.Джерело
Право на роботу
Офіційного правила щодо зайнятості студентів на сторінках gov.om, ROP чи МЗС не знайдено. Студентська віза ROP пов’язана з навчанням у закладі-спонсорі; дозвіл на роботу не вказано. Не слід вважати, що робота на неповний день дозволена.Джерело
Терміни подання
Аспірантура SQU: навчання починається у вересні (і весняний семестр у січні за сторінкою Petroleum Geosciences); вікно подання на програми аспірантури Fall 2027/28 — 15 October 2026 - 14 January 2027 на порталі зарахування SQU (вікно 2026/27 було 1 December 2025 - 1 February 2026). Sohar University: перший семестр у вересні, другий у лютому. Дат набору Middle East College та UTAS на відкритих сторінках не знайдено.Джерело
Мовна вимога
Аспірантура SQU: сертифікат IELTS Academic або TOEFL iBT потрібен усім заявникам (англійська потрібна навіть за викладання арабською); оголошення 2026/27 дозволяє умовне подання з IELTS 5.5 / TOEFL 69 для магістерських програм англійською; сторінка SQU MSc Petroleum Geosciences: TOEFL 550 або IELTS 6.0. Аспірантура UTAS (англійською): IELTS 6.0 з усіх навичок, дійсний 6 місяців. Sohar University: англійський компонент підготовчої програми можна зарахувати за IELTS 5.0 (жодна навичка нижче 4.5), TOEFL iBT 58 / PBT 500 або 61/100 у тесті визначення рівня Sohar. Middle East College: підготовча англійська звільняється за IELTS 5.5. GUtech (пошуковий фрагмент): IELTS 6.0, TOEFL iBT 76, Duolingo 105, Aptis Advanced 160 або Linguaskill 170; звільнення для випускників IB/GCE.Джерело

Вартість навчання та життя

Вартість у державних закладах
Sultan Qaboos University (аспірантура; місця в бакалаврат для іноземців обмежені спеціальними шляхами): розклад 2026 для неомань — MSc із 24 кредитами курсів + 6 кредитами дисертації OMR 5 600 (інженерія, інформатика, наука про дані, сільське господарство, природничі науки); MSc з мистецтв/соціальних наук OMR 4 900; дисертація PhD OMR 9 800 (природничі науки/сільське господарство/інженерія) або OMR 7 000 (мистецтва); дипломи післядипломної освіти OMR 3 087-4 032. Збір за подання заявки OMR 10 за програму. UTAS (міжнародна аспірантура): плата за кредитну годину OMR 120-130, загалом OMR 3 600-3 900, плюс OMR 50 вступний збір і OMR 30 реєстрації за семестр. Плата не включає курси англійської, підготовчі та продовжені курси.Джерело
Вартість у приватних закладах
Sohar University: плата за всю 4-річну бакалаврську програму від OMR 9 088 (Accountancy) до OMR 10 110 (Civil Engineering); дипломи OMR 4 480-4 958. Middle East College (афілійований з Coventry, англійською): OMR 2 586-5 100 за рік у 120 кредитів (OMR 10 343-20 400 за 480 кредитів); аспірантура OMR 3 355-4 318 за рік. Чи стосуються опубліковані цифри Sohar іноземних студентів, не вказано. Загальна плата GUtech для магістратури/PhD OMR 13 800-15 000 (пошуковий фрагмент).Джерело
Щомісячні витрати
Поки не підтвердженоДжерело

Проживання

Перевіреного прайс-листа на проживання не знайдено. Sohar University надає інформацію про варіанти в кампусі та поза ним; University of Nizwa каже, що житло оплачується окремо.

Плануючи загальний бюджет, розділяйте разові та щомісячні статті. Посібник із бюджету

Віза та посвідка на проживання

Oman видає студентську візу ліцензованому освітньому або навчальному закладу, який бере на себе відповідальність за іноземного студента; студент сам заявку не подає. gov.om вказує послугу з фіксованою вартістю OMR 30 та умовами: паспорт дійсний щонайменше 6 місяців і заявка подана освітнім закладом. Сторінка Royal Oman Police додає, що віза багаторазова, дозволяє перебування 1-2 роки з моменту в’їзду, поновлюється на аналогічний період за листом закладу, має бути використана протягом 6 місяців після видачі та потребує медичної довідки для заявників з India, Pakistan, Bangladesh, Philippines, Indonesia, Sri Lanka, Egypt, Sudan, Ethiopia, Syria та Nepal. Пошуковий підсумок порталу Study in Oman каже, що заклад спершу має завершити вступ і підтвердження реєстрації, віза видається General Directorate of Residency and Passports при ROP приблизно за 10 днів, студентам за кордоном потрібен паспорт, дійсний 12 місяців (суперечить 6 місяцям на gov.om/ROP), і вони отримують візу електронною поштою, щоб показати в аеропорту, а студенти, які вже в Oman, переоформлюють спонсорство. Сертифікати з-за кордону загалом мають бути засвідчені та отримати лист-еквівалентність Міністерства (Middle East College описує кроки).

Термін розгляду візи
gov.om показує «приблизно 4 хвилини» для електронного етапу. Підсумок Study in Oman (пошуковий фрагмент): приблизно 10 днів після завершення закладом процедур. Строки ROP і закладу для посвідки на проживання не вказані.Джерело
Підтвердження коштів
Офіційного мінімального банківського залишку чи вимоги про заблокований рахунок для студентських віз не знайдено.Джерело
Медичне страхування
Див. visa.healthInsurance; національної вимоги не отримано.Джерело

Кроки подання

  1. Отримайте вступ і підтвердження реєстрації в оманському закладі, ліцензованому Ministry of Higher Education, Research and Innovation.
  2. Засвідчіть атестат про середню освіту (МЗС країни походження та посольство Oman) і отримайте лист-еквівалентність Міністерства, якщо цього вимагає заклад (процес Middle East College).
  3. Заклад подає заявку на студентську візу до Royal Oman Police (послуга на gov.om) із копією паспорта, фото та листом-запитом; збір OMR 30.
  4. Отримайте візу (пошуковий підсумок: електронною поштою, приблизно 10 днів) і здійсніть поїздку протягом 6 місяців після видачі.
  5. Після прибуття заклад допомагає з посвідкою на проживання, медичним страхуванням та студентським посвідченням; картку отримують у General Directorate of Residency and Passports при ROP.

Необхідні документи

  • Копія паспорта, дійсного щонайменше 6 місяців (gov.om/ROP; 12 місяців за підсумком Study in Oman)
  • Особисте фото (gov.om; ROP вказує два фото 6x4 см)
  • Лист-запит / супровідний лист від закладу з описом курсу та періоду
  • Дозвіл закладу приймати іноземних студентів і документи комерційної реєстрації (з боку закладу)
  • Медична довідка, якщо заявник із країн зі списку ROP (жодна з Turkiye, Russia, Kazakhstan, Ukraine, Azerbaijan у цьому списку не значиться)
  • Засвідчений атестат і лист-еквівалентність (залежить від закладу)

Попередження щодо поїздок, санкції та платежі

Збори
Фіксована вартість OMR 30 за видачу студентської візи (gov.om, оновлено 5 August 2025). Сторінка ROP вказує «Thirty (30)» без валюти. Sohar University зазначає, що імміграційні та візові витрати студента не входять до плати за навчання. Посібник із вартості Middle East College містить рядки про авансову оплату навчання, заставу, плату за візу, плату за посвідчення резидента та реєстраційний збір із не витягнутими сумами (відображається як 0).Джерело

Особливості за громадянством: turkish: Turkiye не входить до списків країн, звільнених від візи на 14 днів, на сторінці Міністерства закордонних справ; це стосується відвідувачів, а не студентів. Студентів спонсорує їхній заклад.; verification: лише список для відвідувачів; russian: Росія не входить до списків країн, звільнених від візи на 14 днів, на сторінці МЗС (відвідувачі). Студентська віза оформлюється через заклад.; verification: лише список для відвідувачів; kazakh: Казахстан входить до першої групи країн, звільнених від в’їзної візи до 14 днів (паспорт дійсний 6 місяців, зворотний квиток, бронювання готелю, медичне страхування, кошти); перебування не можна продовжити чи перетворити на візу на проживання, тому студентам усе одно потрібна студентська віза за спонсорством закладу.; ukrainian: Україна не входить до списків країн, звільнених від візи на 14 днів, на сторінці МЗС (відвідувачі). Студентська віза оформлюється через заклад.; verification: лише список для відвідувачів; azerbaijani: Азербайджан не входить до списків країн, звільнених від візи на 14 днів, на сторінці МЗС (відвідувачі). Студентська віза оформлюється через заклад.; verification: лише список для відвідувачів

Наша візова підтримка

Право на роботу та після випуску

Офіційного правила щодо зайнятості студентів на сторінках gov.om, ROP чи МЗС не знайдено. Студентська віза ROP пов’язана з навчанням у закладі-спонсорі; дозвіл на роботу не вказано. Не слід вважати, що робота на неповний день дозволена.

Після випуску: Шляху подальшого перебування чи працевлаштування після навчання на відкритих офіційних сторінках не знайдено.;

Джерело

Мовні вимоги та терміни

Мовна вимога
Аспірантура SQU: сертифікат IELTS Academic або TOEFL iBT потрібен усім заявникам (англійська потрібна навіть за викладання арабською); оголошення 2026/27 дозволяє умовне подання з IELTS 5.5 / TOEFL 69 для магістерських програм англійською; сторінка SQU MSc Petroleum Geosciences: TOEFL 550 або IELTS 6.0. Аспірантура UTAS (англійською): IELTS 6.0 з усіх навичок, дійсний 6 місяців. Sohar University: англійський компонент підготовчої програми можна зарахувати за IELTS 5.0 (жодна навичка нижче 4.5), TOEFL iBT 58 / PBT 500 або 61/100 у тесті визначення рівня Sohar. Middle East College: підготовча англійська звільняється за IELTS 5.5. GUtech (пошуковий фрагмент): IELTS 6.0, TOEFL iBT 76, Duolingo 105, Aptis Advanced 160 або Linguaskill 170; звільнення для випускників IB/GCE.Джерело
Терміни подання
Аспірантура SQU: навчання починається у вересні (і весняний семестр у січні за сторінкою Petroleum Geosciences); вікно подання на програми аспірантури Fall 2027/28 — 15 October 2026 - 14 January 2027 на порталі зарахування SQU (вікно 2026/27 було 1 December 2025 - 1 February 2026). Sohar University: перший семестр у вересні, другий у лютому. Дат набору Middle East College та UTAS на відкритих сторінках не знайдено.Джерело

Мови та іспити

Стипендії

masterЧерез університет

SQU postgraduate scholarship for international students

Sultan Qaboos University (Deanship of Postgraduate Studies)

Що покриває
Повна стипендія: звільнення від плати за навчання та щомісячна допомога; щорічний квиток економ-класу в обидва боки для іноземних студентів із повною стипендією з-за кордону
Термін
Конкурує автоматично разом із заявою на вступ
Умови
Для іноземних студентів, що приїжджають з-за меж Oman і не проживають там; 2 місця в магістратурі; безумовне зарахування, повна зайнятість, cGPA магістратури не нижче 3.00/4.00 для магістерських стипендій; не надається автоматично при зарахуванні.
Джерело
undergraduateЧерез університет

University of Nizwa scholarship for non-resident international students

University of Nizwa

Що покриває
Стипендійна програма (переваги на відкритій сторінці не вказані)
Термін
Not stated
Умови
General Education Diploma або еквівалент із мінімальним середнім балом 75%, отриманий не більше ніж три роки тому; вік не старше 23 років на момент подання; придатність за станом здоров’я.
Джерело
бакалаврат, аспірантура/магістратураЧерез університет

GUtech International Student Scholarship

German University of Technology in Oman

Що покриває
До 20% плати за навчання для високо кваліфікованих іноземних абітурієнтів; до 50% для деяких магістерських програм
Термін
Not stated
Умови
З пошукових підсумків сторінок GUtech (сайт заблокований для дослідницького інструменту).
Джерело

Міста

Sohar

Університети

Sultan Qaboos University

Seeb (Al Khoud) · Державний

Розклад 2026 (не-омань): більшість MSc OMR 5 600 (24+6 кредитів), MSc з мистецтв OMR 4 900, MSc лише за курсами OMR 5 292, PhD OMR 7 000-9 800, дипломи післядипломної освіти OMR 3 087-4 032; збір за подання заявки OMR 10.

University of Technology and Applied Sciences (UTAS)

Muscat (11 філій) · Державний

Плата для іноземних студентів аспірантури: кредитна година OMR 120 (MBA, Digital Transformation, Customs and Taxation, TESOL M.Ed.) або OMR 130 (інженерія, енергетика, продовольча безпека); загалом OMR 3 600-3 900; вступний збір OMR 50 одноразово; реєстрація OMR 30 за семестр.

Sohar University

Sohar · Приватний

Плата за всю 4-річну бакалаврську програму OMR 9 088-10 110; дипломи OMR 4 480-4 958; оплата 100% готівкою або 50% готівкою + 50% чеками з відкладеною датою до реєстрації. Візові/імміграційні витрати, витрати на життя та підручники не включені.

Middle East College

Muscat (Knowledge Oasis) · Приватний

Посібник із вартості (OMR): інженерія OMR 2 586-5 100 за рік (10 343-20 400 за 480 кредитів); комп’ютерні науки OMR 2 915; бізнес OMR 3 101-3 514; аспірантура OMR 3 355-4 318 за рік; підготовча англійська OMR 658 за рік. Орієнтовно та підлягає щорічному перегляду.

German University of Technology in Oman (GUtech)

Muscat · Приватний

University of Nizwa

Nizwa · Приватний

Dhofar University

Salalah · Приватний

A'Sharqiyah University

Ibra · Приватний

University of Buraimi (formerly Al Buraimi University College)

Al Buraimi · Приватний

Muscat University

Bawshar · Приватний

Majan University College

Ruwi · Приватний

National University of Science and Technology (NUST)

Sohar / Muscat · Приватний

Oman Tourism College

Muscat

Arab Open University - Oman

Muscat (Seeb) · Приватний

Gulf College

Muscat (Seeb) · Приватний

Muscat College

Bawshar · Приватний

Modern College of Business & Science

Bawshar · Приватний

College of Banking and Financial Studies

Bawshar

Military Technological College

Muscat (Seeb) · Державний (інше відомство)

Mazoon College

Muscat (Seeb)

Sur University College

Sur

International College of Engineering and Management

Muscat (Seeb)

Scientific College of Design

Muscat (Seeb)

Oman College of Management and Technology

Muscat (Seeb)

Global College of Engineering and Technology

Bawshar

College of Sharia Sciences

Muscat (Al Khuwair, Bawshar) · Державний

Усі університети

Офіційні ресурси

Часті запитання

Інформація на цій сторінці зібрана з офіційних джерел і перевірена на вказану дату. Вартість, терміни та візові правила часто змінюються; перед поданням перевіряйте офіційні джерела. Порожні поля ще не перевірені; актуальну інформацію можна запитати в консультанта.

Давайте сплануємо шлях до вашої мети

На безкоштовній первинній консультації ми оцінимо ваш профіль, бюджет і цілі та визначимо підхожі країни й університети.